12.3.12

Mitos y realidades: Juicio sumarísimo a la hamburguesa condal.

Cuenta la leyenda que en Barcelona se pusoo está de moda la hamburguesa de calidad gourmet
Vacuo concepto . Pero vende. Y yo lo compré, no lo voy a negar. Con esas, proliferan los locales.
Hemos hablado sobre ellos en entradas como La Royale, WOW! o Propuestas. ¿Es necesaria tanta tontería para comerte una hamburguesa? Seguramente no, pero qué quieren que les diga, a mi me gustan y me gusta disfrutarlas. Y si son buenas y se nota, pues ya ni les cuento.

Se exponen a continuación algunas de las hamburguesas más famosas de Barcelona. (Invitadas especiales, hamburguesa santcugatenca y sorpresa final). Faltan otras pero es que uno no puede llegar a todos sitios y según a qué precios, menos. De todas formas, para elaborar este carnívoro post he recibido la inestimable ayuda de tres bloggers amigas, Anna, Neus y Aga.

Se exponen y ustedes deciden qué les parece si es que les parece algo.
¿Estará entre ellas la mejor de la ciudad? Es más, ¿importa algo eso? Y aún más, ¿la hamburguesa que vende Veritas y que te haces en casa no ha hecho méritos como para entrar en esta lista?



La Royale (Plaça del Camp 5, por encima de Mitre).































La Burg (Passeig Sant Joan Bosco, Sarrià. BCN)


Coure (Passatge Marimon 20, zona Muntaner-Diagonal-Travessera de Gràcia)



















El Filete Ruso (Enric Granados 95, esquina Rosselló)




Stanford Gourmet Burger (Passeig Francesc Macià 84, Sant Cugat del Vallès)






















WOW! (Enric Granados 73, esquina Provença)
Kiosco (Marqués de l'Argentera, delante estación de França, Born)*

Peggy Sue (Travessera de Gràcia entre Santaló y Muntaner)*

Sagàs, Pla de Palau, Born, Barcelona. *




INVITADA: Propuesta casera improvisada.



















Consideraciones:
Yo, personalmente no he estado en Kiosco, pero he visto sus precios y muy mal tiene que ser la experiencia allí para que no sea la mejor de todas en lo que a RCP se refiere. Yo, con todas he disfrutado. Mucho. Y tal vez la de Coure haya sido la más gustosa de todas, también he de decirlo. La peor experiencia, y parece que no he sido el único en tropezar allí fue en El Filete Ruso. Creo que fue la primera hamburguesería "gourmet" en la que estuve, y me pusieron una carne pasada de hecha. A mi y a mi acompañante. Mala experiencia. De todas formas, ustedes miren, comparen, y si tienen mejores propuestas, compartan en los comentarios!!


* Muchísimas gracias a Aga, Neus y a Anna por sus fotos de Peggy Sue, Sagàs y Kiosco respectivamente!! Sin ellas, el post estaría incompleto. Me faltaron fotos de Santa Burg.
**Disculpas por el formato del post, pero blogger me tiene bastante harto. Cada vez que lo visualizaba había cambiado el diseño, por arte de magia. Al final ha quedado asi, con estos espacios y ya no doy para más...

18 comentarios:

Ricard Sampere dijo...

Bon resum d'hamburgueses...!!. Hi trobo faltar dues... Santa Burg a Vallespir 51 amb "assessorament" de Xavier Pellicer del que jo feia conya en un post força càustic publicat amb motiu dels dia dels inocents. El pots veure a:

http://cuinairestaurants.blogspot.com/2011/12/hamburguers-mike-caroline-in-barcelona.html

També presumeixen d'hamburguesa (tot i que darrerament, sembla que es "donen de menys"), a Casa Palet del que no vaig quedar massa content ara fa un parell de posts, i a sobre els comentaris "anònims" ho van acaabr d'espatllar...

Quina mania tenen alguns propietaris de restaurants de de "disfressar-se d'anònim" i acabar d'espatllar la seva imatge.

:)

Salut!

David B. dijo...

Gràcies pel comentari Ricard!

Conec bé els teus posts sobre hamburgueses que esmentes, i conec la teva crítica a aquesta moda de l'hamburguesa d'autor amb xef de renom...Estic molt d'acord amb la teva visió, però la carn, la meva en aquest cas, és molt feble i sóc un fan de la burger a tots nivells. Molts cops acabo com la Caroline i el Mike a can McDonalds...

Sobre Santa Burg vaig estar a punt d'anar ahir i ficar-la al post, però no va poder ser. I Casa Palet no la vaig considerar, en realitat. Massa deli gourmet i poc restaurant per mi.

En tot cas, gaudim del que ens agradi!!

*Per cert, això que dius dels anònims, ho tens comprovat?? Em sembla lamentable i vergonyòs!

Neus. La meva Barcelona. dijo...

Farem el master en hamburgueses!
Jo crec que ha d'haver varies coses a valorar: fàcil de mejar (n'he vist alguna que no sabría per on començar), acompanyament (la meva del Sagàs, tot i que molt bona, anava pelada), varietat i preu.
Al proper que vull anar es al Kiosko, veurem pq ahir hi havia cua al carrer i fer cua per menjar no cal.
Petó!

Ricard Sampere dijo...

Comprovat amb proves policials no... però quasi... :).

A més de detalls de redacció i errades ortogràfiques repetides, que fan que ja conegui alguns dels "anònims", altres "casualitats" ajuden.

També que el món és "petit" i que tinc infos del que diu un restaurdor "indignat" i llavors coincideix amb el text d'un anònim.

No hi ha cap client que defensi tan encarnissadament un lloc... i per exempel a Can Palet ens tens dos.

No ho puc demostrar, però apostaria sense dubtar, 20 contra un.... :)))

Salut..!

David B. dijo...

Neus, tota la raó. Ha d'haver diverses varibles per escollir la millor. I entre els acompanyaments, les patates, com a mínim, són obligatòries. No sé si és l'única opció d'acompanyament, però el que és lamentable és que paguis 10 o 20€ i no vinguin amb res...Amb ketchup Heinz...
Sobre Kiosco, jo quan hi vaig aniré a les meves hores quan sempre hi ha lloc, es a dir, sobre la 1 en punt i no hi ha problemes!

Ricard, això et passa per ser massa influent!!
No sé si vas al blog de la Lisi, inthemoodforfood.es, però ella va criticar La Royale i la van convidar a tornar per tornar a fer la crítica...Això t'ha passat a tu?
Però mira, els community managers també deuen tenir dret a viure....Quines coses!!!

Anna dijo...

Sí senyor, un bon recopilatori per guiar els amants de la bona hamburguesa! (me incluyo) jaja La veritat és que hi he trobat a faltar una descripció dels ingredients de cada hamburguesa, i una miqueta més de la teva opinió personal, però igualment m'ha agradat :) Ah, i has d'anar actualitzat el post a mesura que en tastis de noves, ehh!! jaja

Moltes gràcies per mencionar-me!! :D Un petonet!!

PD. Tinc el Sagàs MOLT però que MOLT pendent! ajja

David B. dijo...

Anna, no recordava els ingredients, la veritat..en algun cas la foto és de fa bastant temps, i en d'altres, no la vaig menjar jo... ;)

De totes formes, la meva opinió personal en algun cas ja està escrita, però et comento:
- La Royale: cara i molt bona. Però molt cara.
- La Burg: la recordava més gran. Recordar la foto m'ha fet plorar, molt pobre...
- Filete Ruso: Decepció. Carn molt feta, pocs complements i experiència frustrant.
- Wow!: bona qualitat, preu interessant. Opció més bruta.
- Coure: Espectacular. Recorda a una cheeseburger del Mc, però amb un gust brutal...
- Stanford: el coneixes de St Cugat? Bastant bé, bona hamburguesa, preu per sobre de 10 si no recordo malament.
- Kiosco, Peggy Sue i Sagàs no les he provat, però per les fotos, les del Kiosco em semblen brutals, la del Peggy una miqueta més simple i la de Sagàs si està com la porchetta déu ser un must eat.

- La meva, brutal. Amb carn de Veritas, mozzarella no de buffala, pesto casolà, chutney de tomàquet i patates deluxe made in Bagel. Per mi, juntament amb la Coure, la millor.

Magister dixit.

divka dijo...

A mi me falta mi hamburguesería predilecta.
Bueno.. no es hamburguesería, es una "restaurant fast-food" de comida vegana, Gopal, en la plaza George Orwell.

Si quieres probar algo que jamás te esperarías (como hamburguesas de miso, de remolacha, de algas, de setas shitake) 100% verdes y con un pan artesano digno de un premio, acompañado de lechugas varias (a veces también espinaca cruda) y pepinillos jugosos, crujientes ve a darte una vuelta por allí.. Son increíbles! (bueno, no se cuan increíbles pueden ser viendo que conoces cada uno de los lugares cool-chachis de bcn). Aun así, algún día que te apetezca comer sanito, rico y barato (menos de 5 eu por hamburguesa, y son grandes) prueba esa locura de hamburguesas..
A mi me fascinan todas, solo de pensar en su sabor me entran ganas de ir mañana mismo; eso si, con la idea de comer en el cesped del maremagnum o en la plaza, tienen pocas mesas y suele estar lleno, yo disfruto del sol y mi bocadillo
:)

hala! ahora a hacer el master en veggie-burgers

p.d: cuantos van ya?

Unknown dijo...

Hola David. Tu propuesta casera parece super buena! primero vi la foto y ya pense que iba a probarla un dia y solo despues vi que lo hiciste en casa :) saludos, Aga

Unknown dijo...

Ah, y me comento Nuno (que en teoria debia ayudarme en ecribir el blog) fue a Standford a Sant Cugat, pero dice que lo mejor de alli eran los gins tonics :)

David B. dijo...

Wow Divka, me apunto la recomendación, porque aunque no sea un gran experto en esas lides, no le hago ascos a una shiitake o a un tofu bien hecho...Un día iré a probar, seguro!! De hamburguesas no carnívoras creo que en Cornelia tienen una de sepia que no estaba nada mal, aunque en plato.

Y la verdad es que no te esperaba en este post, jejeje

P.D.: Y creo que son 4.

David B. dijo...

Aga, tienes razón sobre la burger casera, estaba realmente muy buena aunque se hizo demasiado para mi gusto. Gracias por confundirla!! jajaaja

Y sobre el Stanford, pues yo comí bien y no probé los gintonics...tenía que volver al trabajo y no era plan llegar bebido!! Tengo que volver.
Y gracias por tu foto!!

Víctor Ibáñez dijo...

Hola David,

Com a fan de les hamburgueses deixo uns petits apunts:
- Per mi les millors hamburgueses son les del Santa Burg, hi he anat tres vegades, la carn es espectacular i respecten molt be els punts de coccio
- El filete Ruso vaig anar ahir, han millorat molt els punts de coccio (cosa no gaire difícil perque al principi era un desastre) la hamburguesa de xai, calçots, romescu i escarola espectacular, pero a 12,5 €.
- Kiosko, fa temps que no hi vaig sempre hi ha molta cua, hamburgueses bones, tot i que si les demanes poc fetes, et donen la hamburguesa freda. Les patates fregides de lo pitjor de BCN.
- Et falta el Petit Burger que també la recordo bona, y pel seu RCP Pim Pam Burger.


Salutacions

David B. dijo...

Hola Víctor, i gràcies pel comentari.
Volia anar al Santa Burg, i hi aniré properament. Ho deixes, ho deixes i al final no hi vas. Deute.

Sobre el Filete, és el que ens va passar el primer cop. Un desastre de cocció. Passadíssima, no agradable de menjar i menys pels preus que pagues. Tornaré aviat a veure. Tu creus que poden costar 13€ de veritat?

Kiosco, prenc nota del que dius, i gràcies per les recomanacions! Apuntades les dues!

Fins aviat!

Víctor Ibáñez dijo...

David,

Primer de tot encara no he probat la hamburguesa del Coure, hi tinc moltes ganes d'anar a aquella barra.

Sobre le Kiosko les patates rustiques son comestibles, les normals les trobo molt dolentes.

Sobre el preu de les hamburgueses "gourmet" donare la meva opino personal.
Crec que s'ha banalitzat tant la hamburguesa que ho hem asociat a un producte barat. Anar a fer una "hamburguesa" es fer un tramit, simplement omplir l'estomac, una cosa ràpida, i per tant ha de ser barata.
Anem a qualsevol restaurant i ens poden ficar plats infumables per 11 o 12 €. Pero clar, es un restaurant i ningu diu res. Dius que has pagat méss de 10 € per una hamburguesa i la gent et mira com si t'haguesis tornat boig.
Crec que si els ingredients son de qualitat, esta ben preparada i et serveixen com en un restaurant -no un autoservei com Kiosko, Pim Pam o Fastvinic - No em sembla un preu descabellat.
Naturalment no será una hamburguesa que vagi a menjar sovint, igual que hi han restaurants que no hi podem anar tan sovint com ens agradaria.
Actualment, el meu local preferit de hamburgueses es el Santa Burg, Bona qualitat, (hamburguesa, pa i complements), bona cocció, bona temperatura (hamburgueses poc fetes sense estar fredes). Lloc comode (no autoservei), preus acceptables y no molt ple entre setmana.

Fins aquí la meva reflexió hamburguesil ;-)

Fins aviat!

David B. dijo...

Víctor, una gran dissertació. L'altra dia pensava en l'estafa de llocs com La Tagliatella, on et cobren 15€ per un plat de pasta. Bó, no dic que no pugui agradar, però és una passada. Amb l'hamburguesa passa el que dius, la identificació amb el fast food perjudica el producte, no hi ha dubte. Jo si pago 10 per una experiència com la de Coure, em val. Sense problema.
La clau és el producte i com gaueixes.
Per cert, al Non Solo Pizza que és italià de veritat, un plat de pasta 12€. Especacular, si, però també vaig pensar que era car. Fins que vaig adonar-me del que havia pagat en alguna ocasió a la franquícia que he esmentat abans....

I m'està entrant gana amb el Santa Burg al cap...

Torna quan vulguis a fer comentaris tant interessants.

Arantxa dijo...

No he estado en todas pero sí en muchas y me quedo con la del Kiosko, que como tú bien dices relación calidad precio es de las mejores (ya sea la de pollo o la de ternera, tienes que probarlas!).

En casa también quedan muy buenas, yo tengo pendiente un post sobre ello ;-) (puff tengo tantos pendientes!)

David B. dijo...

Hola Arantxi!

Pues de Kiosco, próximas noticias esta semana en el blog... ;)

Yo estuve buscando panes para las hamburguesas y encontré los bollos de Crustó y me dieron un resultado espectacular!